Ga je op fietsvakantie? Wat neem je dan mee? En welke rol speelt de fietstas hierin? We vertellen je welke fietstassen voor op vakantie er zijn, met elk hun eigen voordelen en meerwaarde. Hoe je de verschillende spullen het best over de tassen verdeelt. En waar je verder op moet letten bij het kiezen, kopen én plaatsen van een fietstas voor op reis.
INHOUDSOPGAVE
Of je nu een weekend weg gaat of aan de vooravond staat van een reeks flinke bergetappes. Zomaar een fietstas voor op vakantie kopen; zo werkt dat niet! Je wilt immers letterlijk in balans blijven, comfortabel kunnen blijven fietsen en al je spullen zo handig mogelijk meenemen. Lees daarom dit ‘Stappenplan: een fietstas kopen voor op vakantie’. Daarin komen duidelijke antwoorden op de volgende vragen aan bod.
Eén ding weet je zeker. Vooruit twee dingen. Ten eerste: je wilt je dolgraag inspannen én ontspannen met een korte dan wel langere, gezonde fietsvakantie. Waarschijnlijk vaker dan eens. En ten tweede: je kunt in dat geval simpelweg niet heen om het bewust kiezen, kopen, plaatsen én gebruiken van één of meestal meerdere, goede fietstassen voor op reis.
Het doel is duidelijk. Op je fietsvakantie wil je alles meenemen wat je onderweg werkelijk nodig hebt – of niet zou kunnen missen indien de omstandigheden daartoe leiden. Er zijn meerdere spullen die je voor het grijpen moet hebben. En alles in je tassen moet tijdens het fietsen droog blijven – of het nou je kleren zijn, je eten of bijvoorbeeld je smartphone.
Je wilt alles snel terug kunnen vinden, zonder te hoeven zoeken: dus jouw fietstassen voor op vakantie moeten een goede indeling hebben. De tassen moeten allemaal zo compact en licht mogelijk zijn. En er ook nog een beetje mooi uitzien! Wellicht zelfs één fraai, strak geheel vormen – als je meerdere fietstassen voor op vakantie met elkaar combineert.
De kwaliteit moet sterk zijn. Want op fietsvakantie calculeer je misschien wel een lekke band in, maar toch niet een reparatie voor een fietstasonderdeel. De fietstas moet tijdens de sportieve reis ook vooral het fietsen zelf niet in de weg zitten. Niet schuren, geen getril of klapperen, niks. En de fietsende benen moeten geheel vrij hun voortstuwende werk kunnen doen.
Zet je je tentje op voor de welverdiende nachtrust? Of zoek je tussentijds een terras op? Daarvoor moet de fietsvakantietas goed af te koppelen zijn. En even zo snel en gemakkelijk moet je deze een uurtje of nacht later ook weer stevig op de fiets kunnen plaatsen. En wat dacht je van navigeren? De stuurtas voor op reis speelt hierin vaak een behulpzame rol. Daarnaast moet je op fietsvakantie een kleine, snel afneembare fietstas hebben voor de belangrijkste eigendommen – die je op die manier altijd veilig, dicht bij je kunt houden.
Voor dit alles zijn er mooie oplossingen. Van goede merken die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen, maken en (via Fietstas.com) verkopen van fietstassen voor op vakantie. In dit stappenplan helpen we je met het vinden van één of meerdere reisfietstassen die jou erg blij zullen maken. En die je nog lange tijd tot dienst zullen zijn. Je kunt kiezen uit de volgende soorten fietstassen – voor als je besluit een mooie fietsreis te gaan maken.
Een logische vraag: Welke soorten fietstassen voor op vakantie zijn er? Dit zijn ze, met vermelding van de belangrijkste kenmerken, voordelen en eventuele beperkingen ervan. Ze dragen stuk voor stuk bij aan een fijne, comfortabele fietsvakantie.
Een fietstas voor aan het stuur wordt het meest gebruikt om tijdens je fietsvakantie a) waardevolle spullen in te doen, b) spullen te plaatsen die je onderweg snel even moet kunnen pakken en c) als basis voor navigatie. Een stuurtas is een compacte tas waarin behoorlijk wat past, van smartphone tot bril en portemonnee. Kies je een exemplaar met navigatievenster? Dan heb je al helemáál een multifunctionele tas voor je neus.
De meeste, grotere bagage voor op fietsvakantie is prima te plaatsen in de achtertassen – meestal zijn dat er twee. Het zijn de ruimste fietstassen voor op reis. Meestal stop je daarin wat je bij het opzetten van de overnachting nodig hebt; denk aan de tent, slaapzak, het kussen en kookgerei. Denk ook aan de kleding, extra schoenen, handdoeken – alles wat je niet per se tijdens het fietsen of bij een tussenstop nodig hebt.
Vaak heb je het nodige mee te nemen, met de fiets op reis. Zeker bij een iets langere fietsvakantie kies je dan voor extra tassen: voortassen. Daar stop je vooral de lichtere spullen in. Dat kan deels ook het soort equipment zijn dat in de achtertassen past, maar dan vooral de minder zware delen. Zie verderop deze pagina: ons advies over het indelen van de fietstassen voor op vakantie, voor een optimale balans en fietservaring.
Omdat je er eenvoudig extra meeneemruimte mee kan benutten, komt zeker ook de zadeltas voor op vakantie in beeld. Groot is deze niet – hoewel er wel degelijk ook XXL exemplaren zijn. Maar als extra compartiment(je) voor de spullen die je misschien niet hoopt nodig te hebben, maar wél makkelijk bereikbaar moeten zijn ‘voor in geval van’, is de zadeltas perfect. Een reparatieset, reserve binnenband; dat soort dingen.
Een frametas mee op vakantie? In de meeste gevallen geldt: jazeker. Zeker wanneer je veel kilometers maakt verspreid over meerdere dagen. Net als de zadeltas benut je met de frametas – aan de bovenbuis en/of zitbuis – ruimte die je verder niet in de weg zit. Mits je de inhoud van de frametas natuurlijk niet te zwaar maakt. Wat je erin plaatst? Een extra flesje water, een extra paar handschoenen, nog die banaan, et cetera.
Tip: vochtige tent ‘los’ bovenop de fietstassen
Na het overnachten kan de tent nog nat of vochtig zijn. Bovendien is dit bij het afbreken ongeveer het laatste wat je in handen hebt. Deze plaats je dan meestal bovenop de achtertassen in plaats van erin. Ook al om het tijdens het fietsen het een en ander te kunnen luchten. Neem daarvoor altijd op zijn minst een extra elastiek en/of riempjes mee.
Over: Hoe een fietstas voor op reis inpakken.
Wat stop je tijdens je vakantie in welke fietstas? Dat is bijna de hamvraag. Hoe verdeel je de inhoud over je tassen? En op basis waarvan maak je die keuze? Los van het feit dat persoonlijke voorkeuren ook hier zeker een rol zullen spelen, is er wel het een en ander te vertellen over ‘Hoe een fietstas voor op reis in te pakken’. Dan gaat het over 1) de indeling en 2) de verdeling. Want zowel vindbaarheid en efficiëntie als ook balans, veiligheid en fietscomfort spelen bij het inpakken van fietstassen voor op vakantie een belangrijke rol.
Nog vóór het inpakken, indelen en verdelen, moet je natuurlijk helder hebben wát je wilt en vooral moet meenemen.
Daarvoor hebben we een paklijst. Zie elders op deze pagina.
Daarbij kies je zoveel mogelijk alléén spullen die je werkelijk nodig zult (kunnen) hebben, met bovendien een zo laag mogelijk gewicht. Daarvan uitgaande gaan we door met ons advies. Ten eerste over: de indeling.
Bij het indelen van de fietstassen voor op reis bedenk je wat je onderweg zoal snel moet kunnen pakken. Voorbeelden zijn proviand, een zonnebril, je smartphone, eventueel handschoenen, zonnebrandcrème, extra jasje, regenkleding, betaalpas, maar denk ook aan zaken als een zaklamp, EHBO-kit, batterijen, opladers en eventuele medicijnen. Een ander goed voorbeeld is hetgeen je nodig hebt voor een korte tussenstop: denk aan eten en drinken. En denk in het verlengde daarvan bijvoorbeeld ook aan borden en bestek.
Wat je vaak nodig hebt én wat belangrijk genoeg is om niet naar te hoeven zoeken? Dat geef je een plek aan de bovenkant van de tassen of in een makkelijk bereikbaar zijvak. Verder zijn hier vooral de stuurtas en in iets mindere mate de frametas en zadeltas de aangewezen fietstassen om die spullen in te stoppen.
Wat we verder over het indelen van fietstassen voor op vakantie kunnen zeggen? Als gezegd, voor de grotere kampeerspullen is er vooral plek in de achtertassen. Voor de kleinere of middelgrote spullen komen vervolgens de voortassen in zicht. Zo zal de tent (of het tentje) eerder achterin zijn plek gaan vinden. Dat heeft overigens ook te maken met de verdeling van het gewicht – waarover zo méér.
Belangrijk is in elk geval dat je voor jezelf een herkenbare indeling maakt. De verschillende soorten fietstassen voor op reis bieden je daarvoor vele mogelijkheden. Hoe dan ook, zorg dat je niet alles door elkaar stopt, maar de diverse ‘soorten’ spullen bij elkaar sorteert. Zo kun je ervoor kiezen om alles wat met slapen te maken heeft in de ene achtertas te doen, en alles aan kleding en toiletartikelen in de andere – om maar een voorbeeld te geven.
Tip: waardevolle spullen in de afneembare stuurtas
De waardevolle spullen stop je in de (afneembare) stuurtas. Deze neem je ook makkelijk mee als je je fiets eens even achterlaat, zoals bij een terrasstop of korte wandeling.
De indeling van de spullen in fietstassen voor op vakantie is één. Nauw daarmee samen hangt ook de verdeling. Het doel is om zowel een veilige als een comfortabele rit te waarborgen. En dat kan alleen als je bewust nadenkt over – met name – het gewicht.
Sowieso probeer je die kilogrammen zo laag mogelijk te houden, door bewust je spullen voor op fietsvakantie te kiezen en kopen.
Los daarvan zijn de basisregels dat:
Gewicht: verhouding één (voor) op drie (achter)
Concreet gezegd over punt 2), de verdeling van het gewicht in de voortassen ten opzichte van in de achtertassen: die verhouding is het best ongeveer één op drie. Ofwel, de voorzijde neemt ongeveer een derde van het totale meeneemgewicht in beslag en de achterzijde twee derde. Dit is met name gunstig, zo niet noodzakelijk bij zowel stijgende oppervlakken als zeker ook bij dalende wegen. Dit maakt het gemakkelijker sturen, het kost minder kracht om te klimmen én het is veiliger en stabieler bij afdalingen.
Tip: Maak ook de inhoud van de stuurtas niet te zwaar, om ontspannen en veilig te sturen.
Tip: het is niet voor niets dat je fietsers op fietsvakantie meestal twee achtertassen ziet hebben, in plaats van één grote dubbele fietstas. Ook dat heeft te maken met balans en gewichtsverdeling. Met twee lossen tassen krijg je dit veel gemakkelijker voor elkaar.
Wist je dat: een goede verdeling van je fietstassen op reis niet alleen het fietsen zelf veiliger en prettiger maakt? Ook voor de fiets zelf is een goede balans veel beter doordat het slijtage en lostrillende onderdelen voorkomt. De fiets en met name de onderdelen ervan gaan zo simpelweg langer mee.
Om de inpaklijst zo klein en vooral ook zo licht mogelijk te houden én om anderszins onaangename verrassingen te beperken, hebben we ook deze tips voor op fietsvakantie:
Tip: verpak verschillende soorten spullen makkelijk herkenbaar in
Een ander slimmigheidje is om bepaalde ‘categorieën’ spullen die samen in één van de fietstassen zitten, intern te verpakken in een aparte (plastic) tas. Kies voor elke ‘categorie’ aan spullen een aparte tas. Of label deze, bijvoorbeeld met viltstift of gekleurde zakdoek.
Maakt het uit op welke soort fietsvakantie je gaat bij de vraag welke fietstassen je meeneemt en dus het best kunt kopen?
Het meest van invloed op bovenstaande vraag, is of het een korte fietsreis betreft of een langere. En of de fietsreis mét overnachting(en) is of zonder. Hoe korter of eenvoudiger, hoe minder je natuurlijk hoeft mee te nemen. En dat kan het verschil maken tussen voor- én achtertassen of alleen het kopen van achtertassen. Of tussen voortassen, achtertassen en wel of niet ook nog het aanschaffen van een frametas. Hoe dan ook, achtertassen en een stuurtas vormen meestal wel de basis. En een zadeltas is altijd handig. Hetzelfde geldt meestal voor een frametas. En voortassen? Alleen als je de ruimte nodig hebt. Al heeft het combineren van achter- en voortassen ook een betere gewichtsverdeling als voordeel.
Tip: vooruit denken, niet alleen op de fiets
Denk bij het kopen van één of meerdere fietstassen voor op reis wat langere tijd in het voren. Maak je waarschijnlijk maar één trip? Wil je een keer een fietsvakantie meemaken of uitproberen? Of ben je voornemens om zeker wel vaker langere tochten te maken? In het laatste geval hoef je nog niet meteen van alles te kopen, maar kun je bijvoorbeeld wel rekening houden met je merkkeuze. En met tassen in dezelfde merkserie die goed bij elkaar passen. Als je dan later je collectie fietstassen voor op vakantie uitbreidt dan weet je dat het géén allegaartje wordt, maar letterlijk een mooi geheel. Bovendien ook een functioneel geheel; denk aan de soort bevestigingsmethoden die bij één merk vaak hetzelfde zal zijn.
Je kunt hier bij ons een fietstas kopen voor elk type vakantie. Van een eendaagse trip tot een fietsrondje door Europa en/of elders op de wereld. Van een reis met veel vlakke stukken tot heuse bergetappes. Voor een fietsreis in je uppie tot een tocht met vele metgezellen. Een deel van deze fietsvakantietassen is ook te gebruiken voor op de gewone fiets, zoals voor naar je werk. Denk aan een stuurtas, die met een slim bevestigingssysteem, zoals een kliksysteem, ook eenvoudig te plaatsen is op een andere fiets met een adapter daarvoor.
Een greep uit ons assortiment fietstassen voor verschillende soorten reizen en tochten:
Wat neem je mee op fietsvakantie? Voor welke spullen heb je één of meerdere fietstassen nodig voor op fietsreis? Waaraan moet je allemaal denken? Zie daarvoor onze paklijst. Daarbij maken we onderscheid tussen
Tijdens een fietsvakantie heb je fietstassen nodig, zoals achtertassen, voortassen, een stuurtas, frametas en/of zadeltas. Maar er zijn nog meer accessoires die een must zijn voor, dan wel anderszins sterk bijdragen aan, het kunnen beleven van een fantastische, onbezorgde fietsreis!
Zie ook: Accessoires voor een fietsvakantie.
TIP: Inspiratie opdoen?
Weten wat fietstassen voor op vakantie zoal te bieden hebben? Erachter komen wat handige opties zijn voor een fietstas voor op reis? Grasduin gewoon eens door de producten op deze pagina’s. Bekijken onze foto’s en zie wat er zoal mogelijk is. Dan kom je vanzelf op veel bruikbare ideeën.
Je weet inmiddels, na het lezen van deze informatiepagina over fietstassen voor op vakantie, welke soorten er überhaupt zijn. Je weet welk type fietsvakantie je wilt gaan ondernemen. En wat je mee wilt én wat je mee moet nemen. Maar dan nog blijft de vraag over: “Welke tas(sen) voor op fietsreis moet je uiteindelijk kiezen?” Waarop baseer je je finale keuze? Wat zijn de eigenschappen die voor jou het verschil kunnen maken?
We zetten ze hier op een rij.
In aanvulling hierop lichten we de volgende aspecten uit. Typische kenmerken waaraan feitelijk elke goede fietstas voor op vakantie moet voldoen. Merken die gespecialiseerd zijn in fietstassen voor op vakantie. Naast combinatiemogelijkheden in de vorm van bekende serielijnen. En de doordachte bevestigingsmethoden.
Welke specifieke extra’s moet eigenlijk elke reisfietstas in huis hebben? Welke fietstas kenmerken zijn zodanig belangrijk dat ze onmisbaar zijn voor op fietsvakantie?
Onze fietstassen voor op vakantie zijn waterdicht. Want dat is ontzettend belangrijk, juist op een fietsvakantie. Kleding, eten en apparaten die nat raken: het kan een fietsvakantie ellendig maken. Kleding, eten en apparaten die droog blijft zónder je daarover zorgen te hoeven maken, stelt echter al op voorhand gerust.
Elk merk heeft hiervoor zijn eigen werkwijze, maar het resultaat is hetzelfde. Er zijn veel verschillende manieren, soms zelfs heel innovatief, om dit voor elkaar te krijgen. Dit zijn voorbeelden van technieken om de inhoud van fietstassen op reis hermetisch droog te houden.
Er zijn verschillende technieken van de fabrikanten waarmee we als verkooppartner van fietstassen voor op reis samenwerken. Een bekende is bijvoorbeeld de Dryliner Technology van AGU. Dat betreft een combinatie van gestikte, waterafstotende buitenlaag met een getapete, waterdichte voering. Ofwel, er is hierbij sprake van een waterdichte ‘binnenzak’. De DryLiner-voering is eruit te halen met klittenband, zodat de buitenlaag snel kan drogen.
DWR Coating (een term van AGU) zorgt ervoor dat het materiaal ‘Durable Water Repellent’ is. In andere woorden: alle druppels rollen er vanzelf van af. Thule maakt voor hetzelfde gebruik van onder meer sterk, PVC-vrij, TPU-gecoat nylon. En Ortlieb, bijvoorbeeld, past onder meer PU-gecoat nylon of PU-gecoat polyester toe. Ook Vaude maakt zijn waterdichte tassen meestal van (PVC-vrij) canvas.
Daarbij is er bij de betere merken ook altijd aandacht voor de ‘achilleshielen’, namelijk de naden, hoeken, sluitingen en bevestigingen. Uitdaging daarbij is ook dat de tas niet alleen hermetisch vochtvrij kan worden gemaakt, maar dat deze ook nog flexibel, ademend en gebruiksvriendelijk is.
Let op: bekijk altijd bij het product op onze site de exacte beschrijving. Waaronder de IP-code die de exacte bestendigheid tegen water, vocht en ook stof, zand en vuil aangeeft.
De volgende merken springen in het oog als het gaat om het ontwikkelen en vervaardigen van hoogwaardige fietstassen voor op reis: Ortlieb, Vaude, AGU en Thule.
Ortlieb mee op fietsvakantie
Ortlieb is een absoluut topmerk van fietstassen voor op vakantie. Een herkenbare, redelijk rustige vormgeving, volledige waterdichtheid en het allerbeste materiaal gaan hand in hand met innovatieve technieken. En met veel aandacht voor duurzaamheid.
Ortlieb is een degelijk Duits merk en die degelijkheid is al decennia lang terug te zien in onder meer de sluiting, naden en overige onderdelen en afwerking. Naast waterproof zijn de fietsreisspullen in de Ortlieb fietsreistas ook anderszins uitstekend beschermd. De verschillende soorten tassen van Ortlieb zijn ook uiterlijk mooi op elkaar afgestemd.
Vaude
VAUDE is een topmerk en maakt ook vele fietstassen voor op reis. Het heeft zijn basis in Duitsland en is sterk gericht op het nemen van maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid. Outdoor is een belangrijke tak bij Vaude, met een sterke focus op duurzaamheid. Zo werkt het bedrijf sinds 2001 volgens de strikte bluesign® milieustandaard. Vaude ontving als eerste outdoorbedrijf het EMAS-certificaat, en het gaat klimaatneutraal te werk.
Los daarvan wordt Vaude geroemd om functionaliteit en ontwerp. Tijdloos qua design en, indien nodig, eenvoudig te repareren, hoewel de doordachte constructie de fietstassen voor op vakantie een zeer lange levensduur geven. Ook de waterdichtheid, de bevestigingssystemen en de indeling van de reisfietstassen zijn van hoog niveau.
AGU
AGU was het eerste bedrijf dat zich toelegde op de productie van lichtgewicht fietstassen. Nog altijd zijn ze bovengemiddeld licht en dat geldt vanzelfsprekend ook voor de AGU fietsreistassen. Deze sportieve exemplaren zijn makkelijk los te klikken en mee te nemen in combinatie met KLICKfix.
De hoge kwaliteit is onder meer merkbaar aan de bescherming van tas, persoon en spullen. Denk aan de krachtige reflectie, stabiele bevestiging, robuuste stoffen en zorgvuldige sluitingen. Over de slimme waterafstotende en waterdichte systemen AGU Dryliner Technology, welded naden en Durable Water Repellent (DWR) coating, hadden we het al eerder. Verder ontziet ook het Nederlandse AGU zoveel mogelijk het milieu, hetgeen in het bijzonder tot uiting komt in het aanbod met Green Sphere label.
Thule
Thule, uit Zweden, richt zich op het allerhoogste niveau van equipment voor outdoor. Fietstassen voor op vakantie zijn daarvan een bekend onderdeel. Ze zijn tot in perfectie doorontwikkeld, met veel oog voor sportiviteit. De tassen hebben eerder een sterk sportieve en stijlvolle uitstraling, maar oerdegelijk zijn ze eveneens, zonder enige twijfel.
Thule maakt fietstassen die ook uit praktisch oogpunt sterk gericht zijn op langdurige, comfortabele tochten. Een fietsrit wordt er letterlijk leuker en gemakkelijker van, hoor je wel eens. Opvallend zijn ook de vele frisse, herkenbare kleuren, terwijl ook gewoon klassiek zwart of ander, meer neutraal uiterlijk zeker te verkrijgen is.
Thule heeft voor zijn fietstassen voor op reis waterdichtheid tot in perfectie ontwikkeld. Verder zijn deze tassen veelzijdig en beschikken ze over meerdere slimme details. Ook besteedt Thule tot in detail aandacht aan de veiligheid, toepasbaarheid en trilvrijheid van de bevestiging van de tassen.
Nog meer goede merken voor het kopen van een fietstas voor op vakantie:
Al deze merken en honderden modellen daarvan zijn verkrijgbaar op Fietstas.com.
Eerder op deze pagina benoemden we het al: het oog wil óók wat. In dat kader is het fraai om alle tassen op je fiets in één en dezelfde stijl te hebben. Bovendien is dat praktisch, want al die tassen zullen normaliter ook beschikken over dezelfde praktische eigenschappen, zoals bijvoorbeeld het sluitings- en bevestigingssystemen.
Een mooi voorbeeld van één mooi tassengeheel voor op één fiets op vakantie? Bekijk deze eens (zie afbeelding) van Basil uit de Navigator-lijn. Natuurlijk zijn er nog veel andere combi-voorbeelden te vinden op onze site! Zoals van Ortlieb, Vaude en vele andere merken.
Je hoeft bij geen enkel goed merk bang te zijn dat de manier van bevestigen en afnemen van de fietstassen, niet veilig of makkelijk zou zijn. Gemak, snelheid, stevigheid van montage, trilvrij: bij elk merksysteem zit dat wel goed. Toch kan je voorkeur uitgaan naar speciaal één van de doordachte bevestigingsmethoden. Want elk merk doet het toch net weer even anders.
Ortlieb heeft bijvoorbeeld het systeem van QL2.1-haken. Deze zijn aanpasbaar op meerdere buisdiameters, met anti-krasadapters. Ze hebben een draaibare houderrails, zodat de tas zowel links als rechts op de fiets past.
Het KLICKFix kliksysteem is ook bij fietstassen voor op vakantie een veelgebruikte. Het is snel en je kunt er gemakkelijk mee wisselen: van stuurtas of op een andere fiets bijvoorbeeld.
Vaude hanteert onder andere een haaksysteem dat in de breedte te verschuiven is via twee railtjes, in combinatie met makkelijk te bedienen handwieltjes. De haken passen standaard op dragerbuizen van 16 millimeter, maar er zijn ook adaptertjes voor op andere buismaten. Het bevestigingssysteem bevindt zich op de harde achterplaat van de tas. Iets lager zit nóg een zeer flexibel te verstellen haak, voor aanvullende stabiliteit aan de fiets.
Een ander voorbeeld is het Quick Mount Release van opnieuw Vaude. Of denk aan het verstelbare clipsysteem van Thule. Ook deze is inclusief adaptertjes voor verschillende buismaten. Of neem het MIK SIDE-systeem van Basil. Daarmee kun je eenvoudig extra tassen bevestigen aan de zijkanten van de daarvoor bestemde drager.
En zo zijn er nog meer systemen, deels ook van genoemde merken, mede afhankelijk van het type vakantiefietstas. Met clips, haken en/of magneten. Bij elke product leggen we dit op onze site goed uit!
Duurzaamheid. Garantie en reparatiemogelijkheden. En natuurlijk de prijs. Ben je er al uit welke tas je kopen wilt, maar blijft nog een aantal keuzemogelijkheden over? Zijn de verschillen voor jou verder niet zo groot? Kijk dan ook eens naar de aspecten van duurzaamheid, reparatie/garantie en prijs.
Kijken we naar duurzaamheid dan zit je met de genoemde topmerken Ortlieb, Vaude, AGU en Thule sowieso goed. Alle vier de merken richten zich sterk op milieuvriendelijke innovatie, productie en materiaaltoepassingen. Vaude echter spant ogenschijnlijk de kroon. Het profileert zich als Europa’s milieuvriendelijke outdoorleverancier. Het Duitse merk toont zijn ecologische inspanningen voor mens en omgeving in meerdere vormen. Zo werkt het volgens de strikte bluesign® milieustandaard voor de textielproductieketen, en ontving het als eerste outdoorbedrijf het EMAS-certificaat voor hun milieumanagementsysteem. En al hun fietstassen voor op vakantie zijn sinds 2022 klimaatneutraal gemaakt. Ook beschikt het merk over het Green Shape duurzaamheidslabel.
Een fietstas voor op reis kiezen; je kunt dan ook even letten op de reparatiemogelijkheden. Het liefst kies je een tas die lang meegaat, zodat je er het langst plezier van hebt. Die duurzaamheid zit ‘m in de algehele kwaliteit. En eveneens in hoe je met de tas omgaat. Maar óók in het gemak van reparatie en het vervangen van onderdelen. Ten eerste kijk je daarbij natuurlijk ook naar de garantietermijn. In dat kader is het goed te vermelden dat bijvoorbeeld op Ortlieb fietsvakantietassen 5 jaar garantie zit vanaf de datum van aankoop. Ook bij Vaude, Thule, Basil, Willex, AGU, CONTEC en vele andere merken die dit type product verkopen, is er een fatsoenlijke garantie, zowel qua termijn als afwikkeling daarvan.
Losse onderdelen op Fietstas.com
Verder is het goed te vermelden dat op Fietstas.com ook losse onderdelen te koop zijn van verschillende merken. Zoals van Willex, Ortlieb, Vaude, Basil en Thule.
Verder nog deze tips van merken als Vaude en Willex, voor jou als eigenaar van de tas:
Extra tip: bekijk de fietstas voor op vakantie af en toe ook eens van dichtbij.
Schuurt het wiel telkens tegen hetzelfde stukje tas? Raakt er een riempje los? Zijn er kleine onderdelen, zoals van de fiets zelf, die enigszins aan het verschuiven zijn? Met onze goede fietstassen en dito bevestigingssystemen zal dit niet of nauwelijks het geval zijn. Maar in onverwachte omstandigheden en na lange ritten, kan het nooit kwaad dit eens te checken.
Tot slot: de prijzen. Wat betaal je voor fietstassen voor op vakantie?
Betaal niets teveel. Kies eerst de fietstas voor op reis die in alle opzichten voor jou de beste keuze lijkt te zijn. Of het nou een tas is van een luxe merk of meer een mainstream merk: op Fietstas.com betaal je vervolgens zeker niets teveel. Wil je extra voordelig uit zijn aan de hand van een bewust gekozen budget? Filter dan ook even op de prijs. Wie weet valt er dan in deze webshop zelfs nog een absoluut A-merk uit de bus. Of anders een prima alternatief. Als gespecialiseerde shop voeren we namelijk vele merken; óók voor het beleven van een fantastische fietsvakantie.
Het aanpassen van volume. Een extra tas of compartiment toevoegen. De inhoud na de ervaring van een paar fietstochten iets anders willen indelen. Het vaart allemaal wel bij extra flexibiliteit. In dat kader zijn er nog aardig wat interessant, behulpzame uitbreidings- en aanpassingsmogelijkheden voor een fietstas voor op reis. Doe hier inspiratie op!
Kies je een Aqua Back van Vaude? Die tassen zijn veelal te completeren met één van de volgende organiser tassen:
TIP, zie ook: onze rugzakken voor een fietstocht.
Onderweg kunnen er wel eens gekke dingen gebeuren. Zo ook tijdens een fietsvakantie. Je denkt vooraf alles prima voor elkaar te hebben, ook wat betreft de fietstassen, maar dan gaat die oude tas na zoveel extra kilometers toch stuk. Of je mist een onderdeel om fatsoenlijk verder te kunnen. Of je kunt tóch wel wat extra inpakruimte gebruiken... Vertrouw dan op Fietstas.com.
We bezorgen óók op je vakantieadres!
Meer informatie? Zie deze vraag bij onze FAQ.
Fietstas.com
Wij worden door klanten beoordeeld met een 9,3 van 10 gebaseerd op reviews.